Mand skudt i hoften af betjent i København

Efter en skudepisode ved Thoravej i Københavns Nordvestkvarter, hvor en mand er blevet ramt i hoften, er området afspærret.

Skuddet kom fra politiet, som befandt sig i området tidligt torsdag klokken 06.42, oplyser Christian Otto, der er specialkonsulent ved Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

– Politiet råber en person an, som trækker en pistol. I den forbindelse bliver der affyret skud fra politiets side, som rammer ham i hoften, sagde Christian Otto kort før klokken 9.

Ifølge specialkonsulenten er det stadig uvist, hvilken tilstand manden er i, da det er så kort tid siden, episoden er foregået.

– Han er ramt i benet og kørt på hospitalet, lød meldingen tidligere.

Kort før episoden fandt sted modtog Københavns Politi en anmeldelse om, at en person sad i en bil og sov. Men da politiet ankom til stedet, udviklede situationen sig, oplyser politiet.

I løbet af formiddagen er politiets ammunitionsrydningstjeneste ankommet til stedet med bomberydderen Rullemarie for at undersøge bilen, oplyser Henrik Moll, der er vagtchef ved Københavns Politi.

– Vi fik en melding om, at der muligvis kunne være en taske i bilen, som der kunne være noget farligt i, siger han.

Det var manden, som blev ramt af skud, der gjorde politiet opmærksom på, at der var en taske i bilen, som politiet skulle passe på. Ifølge vagtchefen har han dog senere trukket udsagnet i land.

– Vi forventer ikke, at der er noget, men vi bliver selvfølgelig nødt til at undersøge det, siger vagtchefen.

Det er ikke muligt for politiet at fortælle nærmere om manden, der blev ramt af skud.

Som altid, når politiet bruger tjenestevåbnene, bliver skudepisoden nu undersøgt af DUP. Efterforskerne skal til bunds i, hvad der er gået forud for episoden.

/ritzau/