Tv: Hærværk mod cafe er muligvis del af bandekrigen

Natten til søndag angreb ukendte gerningsmænd Café Phenix på Valby Langgade i København. Samtlige ruder i cafeen er smadret.

I følge ekstrabladet.dk er dette hærværk seneste udvikling i en bandekonflikt mellem grupperingen Brothas og den nyere rockerklub Gremium.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Medlemmer af Gremium opholder sig angiveligt ofte på cafeen, hvilket muligvis er motivet til hærværket.

Kilder fortæller ekstrabladet.dk at gerningsmændene formodes at tilhøre en gruppering fra Valby, der sværger loyalitet til banden Brothas, som udgør konfliktens ene part. Konfliktens anden part er rockerklubben Gremium som blev etableret i Danmark for små to år siden.

I forrige uge den 2. februar var der to skudepisoder, som menes at være en del af bandekrigen. I Måløv ved København blev der skudt mod en opgang, hvor der angiveligt boede en person med tilknytning til Gremium. Ingen personer blev ramt af skuddene.

Stort set samtidig med skyderiet i Måløv blev der affyret en serie af skud mod Gremiums klubhus i Haslev. To personer opholdte sig i huset, da der blev skudt. Ingen blev dog ramt.

Politiet følger situationen ganske tæt, siger Torben Svarrer, chef for politiets afdeling for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

– Der er ingen tvivl om, at der er noget kørende mellem de to grupperinger, og vi efterforsker selvfølgelig igangværende sager, siger han til ekstrabladet.dk