Ungdomshus brændt af – måske som led i lokalt narkoopgør

Mandag aften blev Hillerød Ungdomshus på Jagtvej raseret af brand. Stedet var udsat for brandattentat lørdag, og branden i aftes er formentlig også påsat.

Like localeyes.dk på Facebook

– Lørdag var der indbrud i huset, og der forsøgte nogen at sætte ild til en sofa, men ilden gik heldigvis ud, fortalte en af husets ulykkelige brugere, mens brandfolkene arbejdede med slukningsarbejdet.

Lørdag blev der også begået omfattende hærværk på huset, hvor blandt andet en del lydudstyr, lamper og en bar blev grundigt smadret af hærværksmændene.

Mandag aften havde der, trods weekendens hærværk, været aktiviteter i huset. Huset blev lukket og låst klokken 21.06 – en time og 47 minutter senere stod stedet i flammer.

Ilden var denne gang påsat i en bunke af brandbart materiale som tilsyneladende var samlet sammen i et hjørne af bygningen. Og denne gang fik ilden fat med massiv ødelæggelse til følge.

Taget er brændt igennem inde i den store sal, murværk er flækket på grund af vareudviklingen og alt inde i den store sal er gået til under den påsatte brand. De tilstødende lokaler er skadet af røg og sod fra den påsatte brand.

Ilden havde så godt fat, at Hillerød Brandvæsen benyttede deres skæreslukker til at slukke branden, en stor vandmængde under så enormt tryk at det kan skyde gennem døre og sågar betonvægge, fik hurtigt sænket temperaturen i bygningen og slukket ilden.

Brandfolkene måtte efterfølgende rive den god del af taget ned for at få slukket de sidste rester af ilden.

Ifølge kilder blandt unge på brandstedet, skal flere omgange af hærværk mod Hillerød Ungdomshus, og nu den ødelæggende påsatte brand, være relateret til narkohandel i Hillerød Øst/Vest.

Brandstedet er nu afspærret, og politiets teknikere skal undersøge brandstedet for tekniske spor.