Vej afspærret i fem timer: Kæmpe-lastbil på 47 tons bjærget fra grøft

Fredag aften klokken 21 blev hovedvej 13 ved Silkeborg spærret i begge retninger. Danmarks største cement-transportør var kørt i grøften og skulle bjærges. Den vejer 47 tons og operationen tog mere end fem timer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Cement-transportøren var væltet fredag morgen en kilometer syd for Hjøllund ved Silkeborg. Fredag aften begyndte bjærgningen, og det var en større operation, der blev sat i værk.

Tre sværgodsvogne fra Falck, to BMS-kraner og to blokvogne var det nødvendigt at tage i brug, for at få den tunge lastbil på ret køl igen.

Imens spærrede politi-hjemmeværnet Hovedvej 13 af i begge retninger – dels ved rundkørslen umiddelbart nord for Hjøllund, og dels 1 kilometer syd for uheldsstedet.

Bjærgningen varede mere end 5 timer, og først sent på natten var hovedvejen atter farbar.

Det lykkedes at få cementransportøren sikkert op på en blokvogn, hvor den lige nøjagtigt kunne være. De to BMS-kraner måtte jonglere en del på centimeter med de 47 tons lastvogn, for at få den anbragt på blokvognen.

Ifølge ejeren af cementtransportøren – der i øvrigt er Danmarks største, som kan lægge beton ud på hele 58 meter – ser det umiddelbart ud til, at det kan betale sig at reparere lastbilen. Nok en trøst for forsikringsselskabet, da bilen har en pris på hele syv millioner kroner – og den er kun 2 år gammel!