Redningsaktion: Hund styrtede ud over skrænt og sad fast

Redningsfolk kom ud på en af de mere specielle opgaver, da der kl. 12.54 blev slået alarm til 112. En hund var kort før kl. 12 faldet ud over en lodret skrænt ved Nakkehoved Fyr i Gilleleje, og sad nu fast på en kant af sand.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Omkring kl. 12 havde en mand og en kvinde gået tur langs skrænten, og i det meget rolige område havde hunden fået lov til at løbe lidt uden snor – det endte dramatisk.

Pludselig forsvandt hunden med et hyl udover kanten, og landede ca. 7-8 meter længere nede på en stærkt ustabil kant af sand.

De to personer forsøgt først selv at få fat i hunden, både ved selv at kravle op efter den og ved at lokke den nedad skrænten – begge dele endte uden held, idet skrænten var så porøs at der startede mindre sandskred.

Helt korrekt vurderede menneskerne på stedet, at der var brug for proffesionel hjælp.

Indsatsleder Hans Jørn Jensen fra Gribskov Kommune’s Brandvæsen kom ud til stedet og tilkaldte hurtigt et special uddannet hold af reddere til højderedning.

Redderne kom frem og fik vurderet situationen, herunder at hunden ikke skulle opad bagefter, men derimod ned på selve stranden.

En redder blev spændt fast, og klatrereb kastet ud fra toppen hvorefter redderen begyndte nedstigningen af den stærkt ustabile skrænt.

Hunden, en JD Springer Spaniel, var noget utryg ved den mærkelige mand som der pludselig dukkede op på den smalle sandkant og forsøgte at komme i snak med den.

Hunden blev dog overtalt, da redderen kunne fremvise den velkendte hundesnor som duftede særdeles meget af hjem for hunden.

Nedstigningen forgik stille og roligt, redderen skabte stien for hunden som tillidsfuldt fulgte med ned. Flere steder kom der små skred, men ikke noget som var farligt på nogen måde.

Sikkert nede på stranden var der en lykkelig genforening af hund og mennesker – hunden var i øvrigt ikke deres egen men blev luftet for den mandlige parts søn som på grund af et brækket ben ikke selv kunne lufte hunden.