Masseslagsmål og 20 anholdte efter fodboldkamp i Parken

Cirka 20 personer blev anholdt i forbindelse med søndagens lokalopgør mellem FC København mod Brøndby IF, og efter Superliga-kampen måtte politiet stoppe et større slagsmål uden for stadion med deltagelse af omkring 200 personer.

LÆS OGSÅ: Brøndby-fans varmer op på Halmtorvet

Balladen opstod i forbindelse med, at de over 32.000 tilskuere forlod Parken. FCK-fans væltede et hegn og løb over mod Brøndbyfansene, fortalte vicepolitiinspektør Henrik Møller til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Brøndby-fans gik i samlet flok gennem Vesterbro

Betjentene måtte trække stavene, og da politiet havde fået styr på situationen, blev tilhængere af Brøndby fulgt tæt på vej til Svanemølle Station, hvorfra der var sat særtog ind til udeholdets tilhængere.

LÆS OGSÅ: Massivt politiopbud eskorterer Brøndbyfans til stationen

Før kampen måtte politiet også i aktion, da nogle tilskuere ville storme indgangene ved B-tribunen. Det blev løst med en kortvarig politiindsats og midlertidig lukning af indgangene.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Til trods for, at det lykkedes at få stoppet slagsmålet efter kampen inden det udviklede sig til kaos, så er Københavns Politi ikke helt tilfreds med forløbet.

– Det har fra starten af dagen været Københavns Politis mål, at der ikke opstod tumult mellem de to fangrupper. Det gik egentlig også fint før og under kampen, men så er det svært irriterende, at der var nogle bøller, der efter kampen ville slås, siger politiinspektør Peter Dahl i en “statusrapport” efter kampen. På Østerbrogade var der også flere mindre slagsmål.

I dagens løb blev der anholdt godt 20 personer i tilknytning til opgøret. De er blandt andet sigtet for hærværk, fyrværkeri, narkobesiddelse og vold mod betjente, oplyser politiet.

Kampen endte 1-1, efter at FC København scorede i kampens sidste minutter.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq