Snart retssag mod brutale røvere: Millionudbytte endnu ikke fundet


Arkivfoto


Det meste af udbyttet på 8,5 millioner kroner mangler stadig efter et bankrøveri, røverne brugte næsten halvanden time i banken og gik på rov i alle kasser og 90 kundebokse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Selv om retssagen om et brutalt kup mod en sydsjællandsk sparekasse begynder om få dage, er politiets opklaringsarbejde ikke overstået.

Kun en lille del af udbyttet på i alt 8,5 millioner kroner fra røveriet er indtil nu blevet fundet.

Samtidig mangler i hvert fald én mistænkt. Tre mænd er tiltalt i den kommende nævningesag, men politiet mener, at mindst fire deltog i forbrydelsen.

Røveriet fandt sted mod Kongsted Sparekasse den 20. januar 2012. Her blev de ansatte truet med pistol og bagbundet med plastikstrips. Og i mere end en time måtte de sidde med stofhætter trukket ned over hovedet.

Røveriet er usædvanligt på grund af udbyttets størrelse og den kynisme, som gerningsmændene lagde for dagen.

– Det er et af de større røverier, og vi har brugt rigtig meget energi på efterforskningen, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De maskerede mænd tog sig god tid den formiddag i Kongsted, fremgår det af anklageskriftets beskrivelse.

En kvindelig ansat blev overfaldet på parkeringspladsen ved sparekassen kvart i ni, da hun mødte på arbejde. Hun blev ført ind i bygningen, hvor de øvrige ansatte én efter én blev bagbundet.

Flere overvågningskameraer blev overmalet af mændene, som derefter gik på rov i kasserne og desuden brød cirka 90 kundebokse op.

Endelig, efter en time og 25 minutter, var det overstået. Mændene kørte væk i en VW Passat med kontanter og smykker.

– Der er tilvejebragt noget, men slet ikke tilnærmelsesvist det fulde udbytte. Vi har beslaglagt nogle hundrede tusinde kroner hos de tiltalte. Vi mener, at de ikke har haft nogen legal adgang til de penge, siger Søren Ravn-Nielsen.

Efter fem måneder blev en nu 33-årig mand sigtet. Han sad i fængsel i forbindelse med anden sag, da betjente fra Sydsjælland troppede op hos ham. Der skulle gå yderligere et år, før to brødre på 26 og 27 år blev anholdt i København.

De tre nægter sig skyldige. Nævningesagen begynder i Næstved 2. maj, og anklagemyndigheden kræver straf på mere end fire års fængsel.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq