Se videoen her: Betjent vælter handikappet ud af kørestol

Dansk Handicap Forbund mener, at en politibetjent gik for langt, da han ifølge flere vidner sent torsdag aften i sidste uge væltede en handicappet mand ud af hans kørestol, råbte manden ind i hovedet og efterlod ham på jorden.

LÆS OGSÅ: Vidner: Betjent vælter handikappet mand ud af kørestol på Nørrebro

Manden er lam i halvdelen af kroppen, og politiet efterlod ham på jorden, viser en video, som Politiken har offentliggjort. Og det er en unødvendig eskalering af situationen, da hans ven blev anholdt, mener Dansk Handicap Forbund.

LÆS OGSÅ: Betjent vælter handikappet ud af rullestol: Læs politiets kommentar her

– Det er fuldstændigt unødvendigt og meget mærkværdigt, at man bringer en person i den situation, hvor man vælter ham ud af kørestolen, siger landsformand Susanne Olsen, Dansk Handicap Forbund.

Like localeyes.dk på Facebook

Tre vidner fortæller enslydende historier, og en video viser hændelserne, der foregik på Blågårds Plads i København. Optagelserne viser betjentene give en mand håndjern på og bugserer ham ind på politibilens bagsæde.

20 meter længere nede ad gaden sad en ung mand med kasket i sin kørestol. Han råbte efter politiet, at han og hans ven intet havde gjort

Han brugte ifølge Politiken ukvemsord som “tumper” og “fucking lortestrømere” i “jeres forpulede dumme uniform”. En betjent råbte tilbage, at han skulle køre hjem. Da manden ikke stoppede med at råbe, gik betjenten over til ham og væltede ham til siden ud af kørestolen.

– Jeg kan godt høre, at der bliver sagt ukvemsord, men at man ligefrem laver fysisk overgreb på manden ved at vælte ham ud af kørestolen, der går man for langt, siger Susanne Olsen og tilføjer, at hun ikke har hørt fra medlemmer i sagen.

– Jeg håber, at sagen bliver efterforsket grundigt, men det er ikke noget, vi som organisation har tænkt os at gå ind i. Det vil vi lade andre instanser gøre, siger hun.

Tidligere har politikere diskuteret nummerering af betjente for nemmere at kunne identificere dem.

– Det kan være en fordel i nogle situationer, men vores organisation har ikke en mening om det. Med det, der er sket i videoen, er der rigeligt til at identificere de to, siger hun.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq