Ex-falckredder skal i fængsel for voldtægt i ambulance


Arkivfoto


En 40-årig tidligere falckredder blev fredag idømt et års fængsel for at voldtage en stærkt beruset 17-årig pige i en ambulance på vej til skadestuen i Slagelse.

Udrykningen fandt sted den 1. september sidste år.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Ifølge anklageskriftet misbrugte redderen pigen seksuelt og gennemførte en fuldbyrdet voldtægt, mens ambulancen var på vej til Slagelse fra en lille by i nærheden af Ringsted.

LÆS OGSÅ: Betjent dømt skyldig i voldtægt

Den 40-årige falckredder har tidligere indrømmet, at han havde sex med teenagepigen bag i ambulancen, mens hans kollega kørte til Slagelse Sygehus. Men ifølge ham lagde den 17-årige selv op til det.

Falckredderen har – efter at have været suspenderet – sagt sin stilling op.

Den 17-årige blev hentet af en ambulance klokken 2.47 efter en fest, da hun var meget beruset.

Pigen havde angiveligt en veninde med i ambulancen. Hun sad på passagersædet, men da skydelågen mellem bårerummet og ambulancens førerhus var lukket, kunne hverken hun eller føreren af ambulancen se eller høre, hvad der foregik.

På Slagelse Sygehus sagde den 17-årige pige, at der var sket noget “mærkeligt” i ambulancen, og at hun følte, at hun var blevet “bedøvet”. Derfor blev sagen meldt til politiet.

Under sagens behandling ved Retten i Næstved aflagde den 17-årige forklaring for lukkede døre.

Ifølge Ekstra Bladet har en sygeplejerske, der tog imod pigen på Slagelse Sygehus, forklaret, at pigen var bevidstløs, da hun ankom.

Falck har tidligere taget afstand fra sexsagen.

– Det strider ikke bare imod Falcks værdier, men også imod reglerne for forholdet mellem vores medarbejdere og patienterne, sagde Louis Honoré, kommunikationsdirektør i Falck.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq