Fodboldfans kan få erstatning

Københavns Vestegns Politi vil betale erstatning til fodboldfans, som blev uberettiget frihedsberøvet under uroligheder efter fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF søndag den 1. december 2013.

LÆS OGSÅ: 250 fodboldfans klager over politiet

Søndag den 1. december 2013 foretog Københavns Vestegns Politi frihedsberøvelse af en gruppe på næsten 500 fodboldfans efter en fodboldkamp på Brøndby Stadion.

LÆS OGSÅ: FCK fans i flok mod Brøndby Stadium

Gruppen blev frihedsberøvet efter uroligheder med hærværk og stenkast mod politiet på strækningen fra stadion mod Østbrovej i Brøndby og løbende løsladt på stedet efter registrering.

LÆS OGSÅ: Flere kvæstede efter stort fodbold-slagsmål i Brøndby

Siden har Københavns Vestegns Politi arbejdet på at identificere gerningsmændene i menneskemængden. Efterforskningen ventes afsluttet i februar.

LÆS OGSÅ: 400 personer anholdte efter fodboldkamp

– Vi mener, at frihedsberøvelsen var nødvendig for at standse de meget alvorlige uroligheder, hvor såvel civile som politifolk var i betydelig fare for at lide overlast. Vi forventer at rejse en række sigtelser mod de uromagere, vi gennem den igangværende efterforskning kan identificere, mens resten kan søge erstatning for uberettiget frihedsberøvelse, siger politidirektør Kim Christiansen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Antallet af erstatninger afventer således efterforskningsresultatet. Beløbet vil følge Rigsadvokatens takster.

Uroligheder efterforskes
Efterforskningen af urolighederne omfatter i hovedtræk grov forstyrrelse af den offentlige orden og hærværk, vold mod tjenestemand samt overtrædelser af ordensbekendtgørelsen (gadeuorden).

– Gerningsmænd i gruppen øvede hærværk mod helt almindelige lokale borgeres og kommunens ejendom, smed sten på politifolkene og vi søger at finde de skyldige i mængden, siger politidirektør Kim Christiansen.